Home » Supply Chain Management » Elektronisk flådestyring i fremskridt
Flådestyring

Elektronisk flådestyring i fremskridt

Elektronisk flådestyring giver vognmænd en bedre driftsøkonomi og større logistisk overblik. Men det er også en teknologi i hastig udvikling, vurderer adm. direktør, Carl Peter Frederiksen.

Elektronisk flådestyring er et værktøj, der hjælper vognmænd med at holde overblik over deres vogne. Flådestyringssystemer laver typisk GPS-overvågning, så vognmanden ved, hvor vognene befinder sig. Det er en teknologi, der har eksisteret i nogle år. Men i de nyere systemer kan flådestyringssystemet også hente detaljerede data hjem fra de enkelte vogne f.eks. lufttryk på dækkene og brændstofforbrug. “Flådestyring optimerer ens driftsøkonomi, da det giver et større overblik over ens opgaver. Med et flådesystem kan man nemmere se, hvilke opgaver man tjener penge på og hvilke man ikke tjener penge på. Og så kan man rette prisen til eller sige nej tak til de opgaver, der er uden fortjeneste,” siger Carl Peter Frederiksen, administrerende direktør hos Tungvognsspecialisten. 

Bedre kommunikation i flådestyringen

Flådestyringssystemer har eksisteret i en del år, men det er først inden for de seneste tre-fire år, at der virkelig er sket store fremskridt, mener Carl Peter Frederiksen. “I takt med teknologiens udvikling, så sker der også store fremskridt inden for flådestyring. Nu kan vi f.eks. bruge smartphones i vores flådestyring, så vi kan sende informationer om vognmandens rute direkte til hans telefon eller GPS-maskine. Alt data kan jo hurtigt overføres via de nye elektroniske systemer,” siger Carl Peter Frederiksen. De nye systemer tillader også, at vognmanden kan følge med i, hvornår en chauffør starter på en opgave og hvornår chaufføren er slut med en opgave. På den måde kan vognmanden følge med i de enkelte chaufførers køretid og hviletid.

Flådestyringssystemer skal være til alle

Elektronisk flådestyring vinder mere og mere indpas hos vognmænd, men det er stadig ikke noget alle har, da ikke alle tør sætte sin lid til IT. “Det er især yngre virksomhedsledere, der er fokuseret på optimering af driften og som ikke er bange for nyere teknologi, der investerer i sådanne systemer. Men der bliver arbejdet meget på at gøre systemerne mere intuitive og nemt forståelige, så alle kan være med. Det er et stort tværfagligt udviklings samarbejde indenfor alle mulige brancher,” siger Carl Peter Frederiksen.

Next article