Skip to main content
Home » Inklusion og diversitet » Oplev efterårets eventyr på Sørlandet (Sydnorge)
Sponsored

Sørlandet er ikke kun sol og sommer, men har også en masse spændende at byde på resten af ​​året. Når sommerturisterne har forladt landsdelen, byder efteråret på både ro og afslapning, kulturelle oplevelser, aktiviteter og fysisk udfoldelse.

– Kysten og skærgården er lige så smuk på en efterårsdag som om sommeren. Og den gode, hyggelige stemning i landsbyerne er der stadig med specialbutikker og hyggelige spisesteder, siger Mona Konuralp, marketingchef i Visit Sørlandet.

Overnatningsstederne har god plads om efteråret. Mange ligger tæt på vandet, f.eks. strandhotellet Strand Hotell Fevik. Her kan du slentre ned til morgenmaden i din badekåbe og nyde lange, dovne dage, mens batterierne lades op. Start dagen med en forfriskende svømmetur i havet eller gå en tur langs stranden.

Foto: Unsplash

Pas på dig selv!

Nogle gange har man brug for en pause fra hverdagen.

– Hvis du er vild med højder, har vi flere trætop-hytter i området. Forestil dig, hvor skønt det er at vågne op til fuglenes kvidren, siger Konuralp og tilføjer, at Sørlandet er rig på ægte og unikke oplevelser.

Kulturel genopfyldning

Efteråret er også en aktiv tid i Sørlandets byer med mange koncerter og arrangementer. Teater- og koncerthuset Kilden i Kristiansand har gennem efteråret mange spændende forestillinger på programmet, såsom teaterforestillingerne ”Sammenhold søges” og ”Small Talk”.

– Hvis du er interesseret i kultur og naturoplevelser, vil jeg anbefale et besøg i Setesdal. Her kommer du til at opleve en rig kultur med stolte traditioner inden for sølvsmedekunst, folkemusik, husarbejde og klassisk byggeskik. Og så kan man nyde det berømte Setesdalkøkken, siger Konuralp.

Foto: Unsplash

Dyk dybt ned i spændende kultur og historie!

Lad dig blive beriget af vores spændende historie og kultur, tag en tur til Sølandet (Sydnorge) til efteråret!

Der er også mange flotte udstillinger, bl.a. ”Livstegn” på Kuben i Arendal, hvor du kan komme med på en rejse gennem stenalder, bronzealder og jernalder i Agder.

Lad adrenalinen bruse

Er du mere til aktiviteter, fart og spænding, så du virkeligt mærker, at du lever? Så kan Sørlandet friste med alt fra mountainbike, mountain cart, Via Ferrata, rappelling ned ad vandfald og klatring til vandaktiviteter som surfing på de fredede strande, fridykning, tangsafari, havkajak og windsurfing.

Foto: Unsplash

Mærk adrenalinsuset!

Oplev efteråret i Sørlandet (Sydnorge)! Her vil du virkelig føle,at du er i live, og du vil komme til at afrøve dine egne grænser!

– Tag dine venner eller dine teenagebørn med og oplev det vilde Sørlandet. Her er noget for enhver smag, siger Konuralp.

Tekst: Jesper Henning Pedersen

Mission Sørlandet med Stian Reinhartsen – opdaterer dig på alt det sjove du kan opleve på Sørlandet, video produceret af Visit Sørlandet.

Next article