Skip to main content
Home » Inklusion og diversitet » Magisk efterårsstemning på Lindesnes
Sponsored

Har du nogensinde besøgt Lindesnes fyr? Hvis ja, så har det højst sandsynligt været en sommer, mens fyret er slukket. Men vidste du, at fyret er åbent hele året rundt, og at du kan opleve fyret i drift i efteråret og vinteren?

– At besøge Lindesnes om aftenen, når fyret er tændt, er en helt speciel oplevelse. Det er magisk her på denne tid af året, siger direktør Espen Frøysland.

– At opleve de lysstråler, der skyller gennem aftenen og natten, ligesom de har gjort det siden midten af ​​1800-tallet, uafhængigt af storm og stilhed, krig og fred. Når man ser fyret i drift, får man en anden forståelse af, hvorfor fyret ligger på sydspidsen af ​​Norge, siger han videre.

Fyrmesterens ensomme tilværelse

Hvis du ikke er glad for at stå i kø, er denne årstid lige noget for dig. Der er mindre trængsel ved fyret, når sommerturisterne er taget hjem, så man slipper for køen på trapperne. Det er næsten, som om man kan mærke lidt af den ensomhed, som fyrpasserne har oplevet gennem historien.

Vejrturisme er også populært i Lindesnes om efteråret og vinteren. Og så er der gode chancer for både vind og brusende bølger.

– Det er så skønt at komme op til fyret og virkelig mærke kulingen og det stormfulde vejr. Så kan man gå ned i fjeldhallen og få varm kakao og suppe bagefter, siger Frøysland.

Det er også muligt at overnatte ved fyret. Så har du muligheden for at falde i søvn til solnedgang og vågne op til hård vind.

Foto: Lindesnes fyr

Samme linse som i 1854

– Jeg tænker tit på, hvordan der var her, da linsen kom til fyret i midten af ​​1800-tallet, siger Frøysland.

– Resten af ​​kysten var helt mørk. Det her var det mest højteknologiske, man kunne finde på Agder-kysten. Det var nok endnu mere fascinerende for beboerne dengang, siger han.

Linseapparatet er det samme, som er i brug i dag. Det kan du høre mere om på turen. Både fyret og fyrmuseet er åbent hele året. Der er også spisemuligheder, vandrestier og udstillinger. Tågeuret går hver søndag klokken 12.

– Hvis man har mulighed for at besøge Lindesnes uden for sommersæsonen, er det virkelig en stor oplevelse. Det kan jeg på det varmeste anbefale, siger Frøysland.

Tekst: Jesper Henning Pedersen

Besøg Lindesnes fyrtårn i dag!

Gå ikke glip af tågehornet, det hyler hver søndag kl. 12.00!

Next article