Home » Attraktiv arbejdsplads » Skyen fortrænger de faste kontorpladser
Attraktiv arbejdsplads

Skyen fortrænger de faste kontorpladser

skyen fortrænger arbejdspladser
skyen fortrænger arbejdspladser
Foto: Pexels

Den rivende teknologiske udvikling sætter nye rammer for, hvor og hvordan vi arbejder. Vi tager et kig ind i fremtidens kontor med IT-ekspert Preben Mejer.

Skrevet af Mads Moltsen

Kontoret bliver intelligent og automatiseret

Dagene med fast kontorplads og mødetid er talte. For de fleste, i hvert fald. Spørger man Preben Mejer, der har mange års erfaring fra IT-branchen og i dag ejer rådgivningsfirmaet Radr, vil fremtidens kontor være fundamentalt anderledes, end vi er vant til i dag.

”Én ting er, at kontoret bliver intelligent og automatiseret. Det betyder, at det ved hjælp fra sensorer vil kunne tilpasse ting som lys og ventilation. Noget andet er, at mange sandsynligvis slet vil opleve det, fordi det vil høre til sjældenhederne, at man overhovedet kommer på et fysisk kontor,” siger han. Cloudteknologi flytter systemer og dokumenter fra serverrummet og op i skyen, hvor man kan tilgå det fra et hvilket som helst sted. Teknologien er efterhånden ikke længere ny, men fremtiden vil være langt mere skybaseret.

Skyen øger produktiviteten

”Det giver mulighed for at arbejde mere geografisk spredt, samtidig med at man kan arbejde sammen, og det giver et enormt løft i produktiviteten,” siger Preben Mejer. ”Derfor vil jeg råde virksomheder, der ikke er startet endnu, til at lægge en cloudstrategi, så de kan frigøre sig fra de gamle rammer.” Han fastslår dog også, at forudsætningen for, at det kan lade sig gøre, er, at der investeres i trådløs båndbredde til de enheder, der skal kunne arbejde med skyen.

”Mange virksomheder vil formentlig have brug for hjælp udefra til at foretage omstillingen, men den er meget vigtig, hvis man vil være konkurrencedygtig i fremtiden,” siger Preben Mejer, der dog ikke tror, at alt arbejde flyttes væk fra det faste kontor lige med det samme ”Fremtiden ligger i en kombination. De fleste menneskers arbejdsliv vil formentlig bestå af et miks af kontorarbejde og hjemmearbejde. Og så taler man om det tredje arbejdssted. I dag er det eksempelvis caféer, men når de førerløse biler kommer, kan det tredje arbejdssted også være bilen,” fortæller Preben Mejer.

Next article