Skip to main content
Home » Attraktiv arbejdsplads » Medarbejderne lærer førstehjælp på nettet
Attraktiv arbejdsplads

Medarbejderne lærer førstehjælp på nettet

lærer færstehjælp online
lærer færstehjælp online
Foto: Bruce Mars
avatar

Mia Bang Stenberg

Direktør, Nordisk Film Shortcut

Hos Nordisk Film Shortcut har de succes med at tilbyde digitalt kursus i førstehjælp. ”Det er fleksibelt og mindre ressourcekrævende end at hive to hele arbejdsdage ud af kalenderen,” konstaterer direktør Mia Bang Stenberg.

skrevet af Vivian Timmermann

”Vi fik installeret en hjertestarter for 6 år siden, og i den forbindelse modtog vi et førstehjælpskursus, som strakte sig over to dage. Selvom vi blev godt klædt på til at redde liv, har vi heldigvis ikke haft brug for det,” lyder det fra direktør Mia Bang Stenberg, Nordisk Film Shortcut i København.

”Da hjertestarteren på et tidspunkt skal have skiftet batterier, bliver vi opmærksomme på, at vi nok skal have genopfrisket vores førstehjælp. Bl.a. fordi 2/3 af medarbejderstaben er skiftet ud, men jeg synes, det er meget at hive to dage ud i en produktionsvirksomhed, og derfor valgte jeg et online kursus.”

Fleksibilitet

Det digitale førstehjælpskursus er delt op i en teoretisk og en praktisk del.

”Alle medarbejdere har fået et login og kan gå på nettet, når det passer dem. De kan bruge et kvarter eller bare fem minutter ad gangen. Det er op til den enkelte.”

”Medarbejderne tager aktivt del i undervisningen ved at se videoer og svare på spørgsmål. De slipper således for at sidde mange timer i træk på et kursus, hvor undervisere gennemgår teorien på gammeldags facon ved en tavle.”

”Medarbejderne kan tage den teoretiske del lige så mange gange, de ønsker. Når de føler sig klar til at afsluttet forløbet, skal de bestå en eksamen, som giver dem adgang til den praktiske del af kurset. Det betyder, at alle er på samme niveau, når de når så langt.”

Den praktiske del

I den praktiske del skal hver deltager udføre en række førstehjælpsøvelser sammen med en instruktør. Deltagerne bliver delt op i to hold, og hvert hold får 1,5 times praktisk undervisning.

”Der er afsat tre timer til denne del af kurset. Vi samler et hold i vores kantine, og så skal teorien stå sin prøve. Men tre timer reel produktionstid til det praktiske kursus, synes jeg, er til at overse.”

”Online kurset har også den fordel, at medarbejdernes familier kan få glæde af det, ligesom medarbejderne kan tage et brush-up kursus, når de føler, det er nødvendigt.”

Kvalitetssikrede færdigheder

Førstehjælpskurset omfatter ikke kun håndtering af hjertestarter og hjertemassage, men også, hvordan man hjælper en, der har fået noget galt i halsen, yder hjerte-lunge redning, osv.

Når både den teoretiske og praktiske del er gennemført, får kursisterne et bevis, som følger ERC’s

Guidelines 2015. Altså, at de har erhvervet kvalitetssikrede færdigheder.

Next article