Skip to main content
Home » Attraktiv arbejdsplads » Medarbejdere fik færre rygsmerter med speciel kontorstol
Sponsored
avatar

Kenneth Andersen

Country Manager, Danmark, Backapp

De fleste virksomheder har efterhånden fundet ud af, at ergonomi er vigtigt for at holde medarbejdere sunde, raske og glade. Det har frontløberfirmaet Backapp erfaret og skabt kontorstole, som i en test har reduceret medarbejderes smerter markant.

Selvom mange danske virksomheder er begyndt at fokusere på ergonomi, viser undersøgelser alligevel, at 70-80% af medarbejderne på de danske arbejdspladser plages af ondt i ryg, nakke og skuldre.

Den klassiske massageordning kan være en god ide, men der findes andre effektive løsninger, når man skal ”kontor-smerterne” til livs.

Det ergonomisk nytænkende firma Backapp har testet produkter på medarbejdere i en række større virksomheder i Danmark og Sverige – og resultaterne er mildt sagt interessante.

Markant reduktion af smerter efter blot 6 uger

Da Backapp i 2018 lavede en test blandt en større gruppe kontorarbejdere i virksomhederne OK, Siemens og Toyota, blev den almindelige kontorstol byttet ud med Backapp’s specialdesignede kontorstol.

I en periode på seks uger skulle medarbejderne benytte Backapp’s løsning, hvorefter effekten skulle vurderes.

”Backapp er en helt ny ergonomisk måde at sidde på, hvor kroppen hele tiden er i bevægelse – ved hjælp af en balancestol og en balanceplade. Begge har gennemgået omhyggelige tests af såvel brugere og eksperter indenfor ergonomi,” fortæller Kenneth Andersen fra Backapp.

Resultaterne af den seks uger lange test var markante. Inden testen havde 50% af deltagerne ondt i overkroppen mindst 2-3 gange om ugen – ved testens afslutning var det faldet til 29% af deltagerne.

Derfor kræver nutidens arbejde en ergonomisk stol

Kenneth Andersen kalder resultaterne for ”imponerende” og glæder sig over den positive feedback, som virksomhederne har givet. Han oplever, at flere og flere er begyndt at få øjnene op for at hjælpe medarbejderne, som har brug for det i nutidens kontorarbejde.

”Hvor vi tidligere skulle rejse os for at printe, faxe og arkivere, kan vi nu klare det hele siddende på vores stol bag computeren. Der er absolut intet at rejse sig efter, bortset fra når man mangler kaffe, eller det er tid til frokost,” fortæller han.

Udover smertereduktion oplyser Backapp desuden, at produktet træner mave- og rygmuskler, forbedrer blodcirkulationen og øger forbrændingen med helt op til 19%.

Test med Backapps stol

Efter brug af Backapps stol i seks uger faldt antallet af kontormedarbejdere i OK, Siemens og Toyota, der:
–       havde ondt i nakke og skuldre hver uge fra 69% til 43%
–       havde ondt i lænden fra 52% til 40%
–       havde smerter i kroppen flere gange om ugen fra 50% til 29%

Next article